Cine nu pleaca nicaieri de Revelion si nu se pricepe nici la gatit mai are o sansa sa puna ceva bun pe masa de acasa daca suna la o firma de catering. Oferta este diversificata, de la platouri reci cu icre negre, fripturi pina la prajituri de tot felul. Preturile sint pe masura.

De la platouri reci ca aperitiv pina la friptura de porc, pui sau peste, sarmalute si prajituri de casa, orice se poate comanda la firmele care se ocupa de livrari culinare la domiciliu. Singura problema pentru noaptea de Revelion e ca firmele de catering (cu o singura exceptie) nu lucreaza simbata, pe 31 decembrie, deci ultima comanda trebuie facuta cel tirziu vineri seara. Pentru mincarea gatita, primita cu o zi inainte, solutia ar fi cuptorul cu microunde. Preturile sint cele obisnuite, practicate pentru orice livrare din timpul anului, astfel incit cheltuielile de Revelion vor depinde de numarul de invitati si de gusturile fiecaruia.

Mincare italiana in ceasul al 12-lea

Un restaurant cu specific italian care livreaza mincarea la domiciliu lucreaza si simbata, 31 decembrie, si poate pregati, pe baza de comanda telefonica, pizza, spaghetti si orice alt meniu peninsular. Cine prefera preparatele din carne de porc poate sa aleaga "Braciola di maiale", 190.000 de lei, sau "Spiedini con carne di maiale", 205.000 de lei, iar cine vrea sa faca un regal cu fructe de mare iese mai ieftin cu "Supplemento frutti di mare", 55.000 de lei portia.

Ca desert, italienii ofera prajituri clasice, cum ar fi Tiramisu, 75.000 de lei, dar si clatite cu brinza dulce si stafide la cuptor, 100.000 de lei, si, la acelasi pret, "Torta di cioccolata con vaniglia". "E deschis si simbata, insa aria de livrare e redusa la centrul Capitalei, iar ultima comanda se primeste cel tirziu la ora 18.00, livrarea dureaza doua ore", avertizeaza Natalia Filipescu, reprezentanta site-ului www.culinar.ro.

Shaorma si salata de boeuf

Mititei, ceafa de porc, cirnati, muraturi, toate pot fi comandate la "La marele si la micul". Livrarile se fac tot in centru si se poate plati cu bonuri de masa. "La Matache" te saturi cu mincaruri traditionale romanesti, dar si cu shaorma, kebap, hamburger sau aripioare picante. O friptura de porc costa 60.000 de lei, la care se adauga garnitura, iar o salata de boeuf 35.000 de lei portia, la fel ca si o salata de muraturi. Avantajul comenzilor la "La Matache" este ca pot fi intirziate pina catre simbata dimineata. Ultima comanda se primeste pina la 8.00 dimineata.

Maximum un milion de persoana

Pentru o masa traditionala de Revelion, in functie de meniul ales si de numarul de invitati, puteti calcula citi bani trebuie sa scoateti din buzunar. In medie, pretul pentru un meniu de o persoana ar ajunge la cel mult un milion de lei.

- un platou cald (ficatei de pasare, pastrama de porc, bulete de cascaval, cirnati oltenesti, chiftelute, rosie, castravete, masline) - 110.000 de lei

- platou rece (salam de Sibiu, brinza topita, brinza feta, masline, muschi afumat, sunca presata, rosie, castravete) - 90.000 de lei

- friptura de porc la gratar (file, muschi sau ceafa) - 60.000-120.000 de lei, in functie de locul unde comandati

- piept de pui - 60.000- 90.000 de lei

- salate de cruditati, de sezon sau de muraturi - de la 30.000 la 50.000 de lei

- desert - prajituri cu creme, clatite si torturi de ciocolata - de la 60.000 de lei la 120.000 de lei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.