Seria incercarilor de a combate mahmureala a esuat inca o data. In urma unui studiu recent, oamenii de stiinta britanici si olandezi si-au recunoscut neputinta in a trata efectele nefaste ale alcoolului.

Cercetatorii de la Scoala de Medicina din Plymouth si Exeter au examinat o lista lunga de remedii folosite impotriva mahmurelii si au ajuns la concluzia ca nici unul dintre ele nu functioneaza. Ei au pornit in demersul stiintific de la efectele de a doua zi ale alcoolului, cum ar fi durerile de cap, senzatia de voma, gura uscata, oboseala sau ameteala, simptome care fac din mahmureala una dintre cele mai neplacute combinatii de dureri.

Leacuri babesti

Specialistii au analizat baze de date, marturii de pe Internet, au stat de vorba cu experti sau producatori si au testat o serie de tratamente, care au avut succes, conform legendelor urbane. Printre acestea, de la si mai mult alcool, aspirina, paracetamol, banane si varza pina la pizza rece, oua sau par de ciine in bautura. Concluzia a fost unanima: cea mai buna solutie descoperita este abstinenta.

Tainele mahmurelii

In urma cercetarii, oamenii de stiinta si-au dat seama ca nu stiu foarte bine ce cauta. "Testele arata o lipsa de cunoastere a mecanismelor care stau in spatele mahmurelii", declara Edzard Ernst, coordonatorul cercetarii. Acesta este pesimist in ceea ce priveste descoperirea unui tratament in viitorul apropiat. "Mahmureala este modul naturii de a-ti spune ca alcoolul nu este bun. Cea mai buna metoda de a evita simptomele mahmurelii este abstinenta", adauga cercetatorul britanic. Anul trecut, mahmureala a costat angajatii britanici aproximativ doua miliarde de euro. Atit au totalizat scaderile de salariu in urma absentelor dupa noptile de betie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.