Cei mai multi dintre romani vor petrece sarbatorile de iarna acasa, singuri sau cu familia, prea putini alegand sa iasa la restaurant, la munte sau in strainatate.

Aceasta este concluzia unui sondaj efectuat de INSOMAR, in perioada 25 noiembrie-2 decembrie. De Craciun, patru romani din cinci petrec acasa, una dintre explicatii fiind aceea ca aceasta este una dintre sarbatorile noastre sacre. Chiar daca beneficiaza de o adevarata vacanta pana dupa Revelion, putini sunt cei care opteaza pentru sarbatori pe la prieteni sau in excursii organizate. Cercetarea data publicitatii ieri indica faptul ca doar opt persoane chestionate dintr-o suta sarbatoresc cu prietenii si aproape tot atatia isi viziteaza rudele din alta localitate, merg la restaurant, la munte sau in strainatate.

Sase la suta dintre cei chestionati au spus ca apeleaza la serviciile unei agentii de turism, in timp ce sapte la suta sunt indecisi ? la inceputul lunii, nu stiau inca unde isi vor petrece sarbatorile. Lucrurile se schimba intr-o anumita masura in cazul Revelionului. Consacrata ca o sarbatoare festiva, noaptea dintre ani este un bun prilej de a iesi din casa. Acesta este unul dintre motivele pentru care 20% din cei care petrec Craciunul in familie schimba "locatia" de Revelion. Trei romani din cinci aleg sa sarbatoreasca acasa trecerea in noul an. 11% dintre cei chestionati de INSOMAR au spus ca vor petrece Revelionul cu prietenii.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.