Mii de firme de curatenie abia asteapta, pe Internet, click-ul clientilor. Cu preturi cuprinse intre unu si patru milioane de lei scapati de corvoada smotrului de sarbatori. Ofertele sint valabile si dupa petreceri.

Chiar daca e frig si nu puteti face curatenie ca primavara, o minima pregatire a casei pentru bradul impodobit si pentru masa de Craciun se cere. Dar ca sa va menajati e mai indicat sa apelati la serviciile unei firme de curatenie. O cautare pe Google va ofera mii de solutii. E bine sa dati cite un click pe toate, ca sa beneficiati de cea mai buna oferta.

Preturi mai mari cu 30% in 2005

Majoritatea ofertelor se invirt in jurul milionului de lei pentru curatenia unei garsoniere. In bani intra stersul geamurilor, spalarea tocariei si a usilor, dezinfectarea baii si a bucatariei, spalarea pardoselii, aspiratul covoarelor si lustruirea mobilierului. Nu va asteptati la curatarea pe interior a cuptoarelor, cafetierelor sau a frigiderelor, lucruri neplacute ce sint lasate la mina gospodinei casei. Anul trecut, operatiunea ar fi costat 700.000 de lei. Pentru doua camere aceeasi curatenie costa intre 1,8 si 2,2 milioane de lei, pentru 3 camere - intre 2,7 si 3,5 milioane, iar la patru camere tariful se invirte intre 3,5 si 4,3 milioane.

Tarif in functie de amploarea petrecerii

Posesorii de vile sint taxati la metru patrat si in functie de gradul de mizerie ce trebuie inlaturata - intre 35.000 si 50.000 de lei/mp. Ultima zi in care se mai face curatenie este 30 decembrie, iar comanda ar trebuie facuta cu 24-48 de ore inainte. Aceleasi firme fac curatenie si dupa petrecere: spala vesela, tacimurile, igienizeaza toaletele si bucatariile, aspira mochetele. "Pretul se calculeaza de regula in functie de cit de salbatica a fost petrecerea. Daca avem frisca de razuit de pe pereti, e mai scump, fireste. De regula, tariful se incadreaza intre 35.000 si 40.000 de lei/mp", explica Vincentiu Antonescu, directorul unei firme de curatenie.

Operatiuni asigurate

Unele firme de curatenie incheie asigurari de raspundere civila pentru echipele care fac curat in case mai pretentioase. Prin urmare, va puteti lasa casa citeva ore pe miinile pricepute ale "menajerilor" fara grija ca vor sparge cristalurile familiei. In perioada sarbatorilor, alte firme ofera pachete promotionale: 19.999 de lei/mp pentru suprafete peste 200 de metri si 29.999 de lei/mp pentru curatarea suprafetelor cuprinse intre 50 si 200 mp. Unele site-uri va ofera si posibilitatea unei precomenzi virtuale, in care completati caracteristicile apartamentului si firma va trimite prin e-mail in citeva ore estimarea pretului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.