Cei care au ales sa-si petreaca noaptea trecerii dintre ani ca telespectatori nu se vor cai. Multitudinea posturilor aduce dupa sine programe pentru toate gusturile, de la manele la arii de opera.

Cu mici exceptii, posturile TV vor incerca sa faca audienta in noaptea de Revelion cu editii "best of" ale celor mai urmarite emisiuni din grila proprie. In rest, in rindul realizatorilor se observa o distinctie clara intre cei care au de gind sa exploateze la maximum cele citeva ore de petrecere, aducind pe platou si vedete de tot soiul - de la prezentatori de stiri la actori si muzicieni -, si cei care nu au asteptari prea inalte, optind pentru reluari, concerte sau filme cu termen de valabilitate trecut.

Cursa Pache - Baneasa - Pangratti

Lupta pentru audienta va avea trei participanti grei, aceiasi care s-au infruntat zi de zi de-a lungul anului pentru felia mai consistenta de audienta. Pe parcursul ultimei zile din 2005, atit Antena 1, cit si TVR 1 si PRO TV se vor intrece in comedii, urmind ca programul propriu-zis de Revelion sa inceapa in jurul orei 20.00. Debutul ii va apartine postului public, care a profitat de exclusivitatea transmiterii curselor din Marele Circ pentru a-si intitula tronsonul "Revelion de Formula 1".

Amfitrioni vor fi Dan Bittman si Gianina Corondan, iar invitatii vor intra si vor iesi din transmisie la fel de repede pe cit vor face drumul spre televiziunile concurente. Printre cei care au raspuns chemarii TVR se numara Directia 5, Stela Popescu, Tora Vasilescu, Voltaj, Ileana Stana Ionescu, Morandi, Luminita Anghel, Andreea Marin, Doru Octavian Dumitru, Florin Piersic, Horatiu Malaele, Sebastian Papaiani, Holograf, Sensor, Vama Veche, Proconsul si Ioan Gyuri Pascu.

Celui din urma insa ii apartine si buna parte din programul Antenei 1, care mizeaza pe un numar la fel de mare de staruri autohtone, dublate de editii speciale ale emisunilor cu rating din grila proprie: "Divertis", "Ziua Judecatii", in care Dan Negru ii va expune pe idolii publicului obisnuit al emisiunii, Carmen Serban, Liviu Pustiu, Adi de la Vilcea, Nicolae Guta, Minodora si Vali Vijelie, si "Revansa starurilor", emisiunea moderata de Pepe. Daca ora 00.00 va fi intimpinata la Antena de concertul din Romania al lui Phil Collins, TVR isi va astepta publicul in Piata Universitatii. La o aruncatura de bat mai incolo, PRO TV nu se dezice de reteta impamintenita in ultimii zece ani si ii asteapta si in acest an pe bucuresteni in Piata Revolutiei, cu concerte live timp de sase ore.

Ora 00.00 in lotul secund

B1 a decis ca in noaptea de Revelion sa-i resusciteze popularitatea regizorului Dan Pita, astfel ca, timp de sase ore, postul din Calea Victoriei va difuza seria de trei comedii "Profetul, aurul si ardelenii", "Artista, dolarii si ardelenii" si "Pruncul, petrolul si ardelenii". Pentru a celebra cum se cuvine trecerea dintre 2005 si 2006, maratonul ardelenilor nu va fi intrerupt decit de transmiterea editiilor din 2004 a concertelor "Billboard Music Awards" si "Teen Choice Awards".

Concurentii de la National TV merg pe principiul "cineva, cineva, tot s-o gasi", asa ca incearca sa atraga telespectatori din toate pozitiile. Drept urmare, tot cu incepere de la ora 20.00, televiziunea fratilor Micula a programat "Revelionul copiilor", "Revelion - muzica de petrecere", Revelion "Manele", "Revelion - muzica populara" si, de la ora 6.00 a diminetii, "Revelion - muzica etno".

Cu exceptia unei editii speciale a "Cronicii circotasilor", Prima TV se va imbrinci cu National pe target. Dupa ce, de la ora 17.00, vor fi difuzate "Aventurile familiei Vijelie", artistul manelelor se va intoarce, la un sfert de ora dupa miezul noptii, in "Farsele lui Jugaru", indreptate de aceasta data impotriva prietenului Adi de la Vilcea. Putin mai tirziu, in noapte, figurantii din sitcomul "Trasniti in NATO" vor incerca sa se apropie de ratingul Acasa TV, improvizind o telenovela-parodie.

Revelion de nisa

Obligate sa-si respecte formatul cu stiri din ora in ora, posturile Realitatea TV si Antena 3 isi forteaza doua dintre prezentatoare - Sanda Nicola, respectiv Maria Coman - sa-si petreaca Revelionul la pupitrul stirilor. Pe linga informatiile despre indigestii si accidente cu petarde, Antena 3 a programat in noaptea de 31 decembrie un concert Cher si un grupaj de invataminte despre sex - "Ce ne-a invatat Hollywood-ul despre sex", iar Realitatea - un "Concert special de Craciun", fracturat, de la ora 19.20 pina la ora 04.15, de emisiunile informative.

Pe de alta parte, posturile specializate in difuzarea de filme vor face o abatere si vor transmite ore bune de concerte. Astfel, cu exceptia unui film-surpriza, programat pentru ora 00.10, pe HBO vor rula spectacolele artistilor Kylie Minogue si Queen, iar pe Acasa TV - Premiile Grammy pentru muzica latino si un concert din turneul Vertigo al trupei U2.

Artificii cu studii superioare

Concertul celor trei tenori la Bucuresti si o editie in care "Televiziunea, dragostea mea!" ii omagiaza, de aceasta data, pe trei clasici autohtoni - Amza Pellea, Toma Caragiu si Dem Radulescu. Acestea sint ofertele TVR 2 pentru petrecerea noptii de Revelion, la concurenta cu alta divizie a postului public, TVR Cultural, care va transmite, de la ora 00.45, "Bocaccio 70", o coproductie Italia- Franta din 1962, in regia altui trio cu renume: Vittorio De Sica, Federico Fellini si Luchino Visconti.

Happy New Year

Canalele de limba engleza cu popularitate in rindul telespectatorilor romani tin garda jos. In timp ce Discovery a programat editii "best of" din emisiunile "Motociclete americane" ("American Chopper") si din recent inaugurata "Brainiac: maniaci ai stiintei", colegii de la Animal Planet vor difuza citeva dintre cele mai infricosatoare momente cu care au avut de-a face de-a lungul anului, in "Prim-plan periculos", urmat de la ora 02.00 de documentarul "Cele mai rele animale de companie din Marea Britanie". Cu o grila de programe aproape copiata la indigo, National Geographic face trecerea in 2006 cu seria de emisiuni "Scene uimitoare", un montaj care ne face "martorii unora dintre cele mai incredibile scene capturate vreodata pe pelicula".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.