Romanii n-au primit inca toate vestile rele pentru anul viitor. Autoritatile anunta ca si energia electrica va fi mai scumpa de la 1 ianuarie 2006, dupa ce preturile la gaze, energie termica si alimente vor exploda o data cu trecerea in noul an.
Tarifele la energia electrica vor fi majorate cu 1,85%, de la 1 ianuarie 2006, din cauza cresterii preturilor la combustibili. Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) afirma ca decizia a fost luata in urma solicitarilor de majorare a tarifelor formulate de operatorii din sectorul energiei electrice. Acestia au motivat, printre altele, ca au nevoie de aceasta schimbare a tarifelor si pentru investitiile in retelele de transport si distributie a energiei electrice.

Reprezentantii ANRE sustin ca majorarea, care se va aplica uniform la toate categoriile de consumatori, a fost atenuata totusi de productia de energie electrica din surse hidro. "Daca vom avea de-a face cu un an secetos si daca pretul combustibililor si al gazelor va mai creste, tarifele la energia electrica ar mai putea creste cu pana la 5% dupa 1 iulie 2006", ne-a declarat Nicolae Opris, presedintele ANRE. Tot de la 1 ianuarie va fi majorat si pretul final al gazelor naturale, cu o medie de 17% fata de valorile actuale. Alte cresteri de preturi au fost anuntate pentru carne, ulei si lapte.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.