Licitatia pentru furnizarea catre Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) a 500 de autobuze a fost castigata de firma Evo Bus Germania, reprezentanta a Mercedes Benz, in defavoarea societatii franceze Iris Bus (dealer Iveco).

Dupa mai bine de o luna de deliberari, comisia a anuntat ca departajarea s-a facut in functie de pret, avand in vedere ca ofertele tehnice erau relativ asemanatoare. Firma germana a prezentat o oferta in care valoarea autobuzelor achizitionate in rate (341 milioane de lei) era egala cu cea a masinilor care ar fi fost luate in leasing, in timp ce reprezentanta Iveco ceruse 385 milioane de lei pentru autobuze livrate cu plata in rate si 421 de milioane de lei pentru cele in leasing. Primul autobuz va ajunge in Bucuresti la primavara, iar ultimul va trebui sa ajunga in autobaza RATB cel mai tarziu in decembrie 2007. Acestea promit a fi ecologice si dotate cu rampe de acces pentru persoanele cu dizabilitati.

Decizia a fost deja semnata de primarul Capitalei, Adriean Videanu, si va fi comunicata oficial participantilor la licitatie.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.