Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Raed Arafat a declarat ca SMURD a avut anul trecut, la nivel national, aproximativ o interventie la doua minute.

Potrivit lui Raed Arafat, in 2012, numarul interventiilor Serviciilor Mobile de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD) a crescut fata de 2011, iar ambulantele au ajuns la o interventie la doua minute, scrie MEDIAFAX.

"Daca in 2011 aveam o interventie la trei minute, SMURD a ajuns in 2012 sa aiba o interventie la doua minute", a spus Raed Arafat la prezentarea bilantului activitatii Comitetului National pentru Situatii de Urgenta si a Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.

Serviciile Mobile de Urgenta, Reanimare si Descarcerare au intervenit, in 2012, in medie la 630 de cazuri pe zi, acordand prim ajutor si asistenta medicala de urgenta pentru 216.000 de adulti si 22.290 de copii.

Numarul cazurilor la care au participat echipajele SMURD a crescut in 2012 cu 29 la suta fata de 2011. Timpul mediu de raspuns al echipelor SMURD a fost de 10 minute, ceea ce reprezinta o crestere cu un minut fata de 2011, potrivit analizei privind activitatea de anul trecut a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta si a Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.