ANM a publicat prognoza pentru perioada 4-17 februarie.

Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading,

Vremea se va incalzi in primele doua zile, apoi temperaturile vor scadea pana la medii in jur de 3 grade, in perioada 8 – 12 februarie. Din 13 februarie valorile temice vor mai creste usor pana la medii de 5...6 grade spre sfarsitul intervalului.

Temperaturile minime vor fi negative, exceptand noptile din 6 si 7 februarie cand minimele se vor situa in jurul valorii de 0 grade Celsius. Incepand din 6 februarie, temporar vor fi precipitatii in general slabe cantitativ.

Acestea vor fi mai ales sub forma de ploaie (6-7 februarie), predominant ninsori intre 8 si 11 februarie si mixte din 12 februarie pana la sfarsitul intrevalului.

Crisana

Maximele termice vor creste in primele doua zile pana la valori medii de 8 grade Celsius, apoi vremea se va raci, astfel incat temperaturile diurne se vor situa, in perioada 8 – 12 februarie, in medie la valori in jur de 2 grade Celsius. Din 13 februarie valorile temice vor creste usor pana la medii de 4...5 grade la sfarsitul intervalului.

Temperaturile nocturne vor fi apropiate de 0 grade in noptile de 6 si 7 februarie, in timp ce in restul intervalului vor fi negative si vor fi cuprinse in medie intre – 4 si – 2 grade Celsius.

Temporar vor fi precipitatii in general slabe cantitativ pe parcursul intregului interval. Acestea vor fi predominant sub forma de ninsoare in prima zi si in intervalul 8 - 12 februarie si mixte in celelalte zile.

Transilvania

Vremea se va incalzi in primele doua zile, cand maximele termice vor urca in medie pana la valori de 6...7 grade Celsius, apoi temperaturile vor scadea si se vor mentine la valori medii de 0...2 grade pana la sfarsitul intervalului.

Temperaturile minime vor fi negative pe tot parcursul intervalului si se vor situa in medie intre – 6 si – 3 grade Celsius, in prima saptamana si intre – 8 si – 5 grade Celsius, in cea de a doua saptamana.

Citeste si:
ANM: Trei județe, sub avertizări cod portocaliu de vreme severă....
ANM: Trei județe, sub...

Incepand din 6 februarie, temporar vor fi precipitatii in general slabe cantitativ. Acestea vor fi mai ales sub forma de ploaie (6-7 februarie) si predominant ninsori in restul intervalului.

Maramures

Maximele termice vor creste in primele doua zile pana la valori medii de 4...5 grade Celsius, apoi vremea se va raci, astfel incat temperaturile diurne se vor situa, in perioada 8 – 12 februarie, in medie la valori in jur de 0 grade Celsius. Din 13 februarie valorile temice vor creste usor, pana la 2...3 grade la sfarsitul intervalului.

Temperaturile minime vor fi negative pe tot parcursul intervalului si se vor situa, in medie, in jur de – 3 grade Celsius in perioada 5 – 8 februarie si intre – 7 si – 4 grade Celsius pana la sfarsitul intervalului.

Temporar vor fi precipitatii in general slabe cantitativ in tot intervalul. Acestea vor fi mai mixte intre 6-7 februarie si predominant sub forma de ninsoare in restul intervalului

Citeste si:
Prognoza meteo ANM pentru weekendul 7 - 8 ianuarie. În nordul...
Prognoza meteo ANM pentru...

Moldova

Vremea se va incalzi in primele doua zile, cand maximele termice vor urca in medie pana la valori de 6 grade Celsius, apoi temperaturile vor scadea si se vor mentine pana la sfarsitul intervalului la valori medii in jur de 2 grade.

Temperaturile minime vor fi negative pe tot parcursul intervalului si se vor situa in medie intre – 4 si – 1 grad Celsius in prima saptamana si intre – 5 si – 3 grade Celsius in cea de a doua saptamana.

Vor fi precipitatii moderate cantitativ, in 7 si 8 februarie cand vor fi mixte si in 10 si 11 februarie, predominant ninsori. Incepand cu 12 februarie va mai ninge, dar slab cantitativ.

Dobrogea

Vremea va fi calda in primele trei zile, cand maximele termice se vor situa la valori medii de 8...10 grade Celsius. Incepand din data de 8 februarie temperaturile diurne vor scadea usor si se vor situa, pana la sfarsitul intervalului, in medie intre 4 si 6 grade Celsius.

Citeste si:
Tradiții și obiceiuri în Ajun de Crăciun: De sute de ani se...
Tradiții și obiceiuri în Ajun...

In primele nopti temperaturile minime vor fi usor pozitive, pana la medii de 4 grade Celsius, dar incepand din 9 februarie vor scadea usor si vor fi apropiate de pragul de inghet.

Vor fi precipitatii slabe, predominant sub forma de ploaie, exceptand zilele de 7, 10 si 11 februarie cand vor fi moderate cantitativ.

Muntenia

Vremea va fi calda in primele trei zile, cand temperaturile maxime se vor situa in medie la valori de 9 grade Celsius. Incepand din data de 8 februarie valorile diurne vor scadea usor si se vor situa pana la sfarsitul intervalului in medie in jur de 4 grade Celsius. Temperaturile minime vor fi in medie apropiate de 0 grade pana pe 8 februarie, dupa care vor scadea usor si se vor situa intre – 4 si – 2 grade Celsius.

Incepand din data de 7 februarie, temporar se vor semnala precipitatii. Acestea vor fi moderate cantitativ in 7 februarie (sub forma de ploaie) si in 10 si 11 februarie (mixte). In restul intervalului vor fi precipitatii slabe, sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare.

Oltenia

Citeste si:
Schimbare bruscă de temperatură pe teritoriul României. Cod galben...
Schimbare bruscă de...

In primele trei zile, vremea va fi calda, iar maximele termice se vor situa in medie la valori de 7...9 grade Celsius. Incepand din data de 8 februarie temperaturile diurne vor scadea usor si se vor situa, pana la sfarsitul intervalului, in jurul valorii de 4 grade Celsius. Temperaturile nocturne vor fi in medie apropiate de 0 grade pana pe 8 februarie, dupa care vor scadea usor si se vor situa intre – 4 si – 2 grade Celsius.

Incepand din 6 februarie, temporar vor fi precipitatii in general slabe cantitativ. Acestea vor fi mai ales sub forma de ploaie (6-7 februarie) si indeosebi sub forma de lapovita si ninsoare in restul intervalului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.