Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a alocat in decembrie 2012 fonduri suplimentare de 61 de milioane de lei, din taxa clawback, pentru Programul de oncologie.

Astfel, lista de asteptare cu pacientii bolnavi de cancer s-a redus cu 42%, a anuntat, luni, presedintele CNAS, Doru Badescu, citat de MEDIAFAX.

Potrivit Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), lista de asteptare a fost micsorata de la maximul istoric de 3.259 de pacienti la 1.292, ceea ce reprezinta un minim istoric.

"In 2012, am obtinut alocarea de fonduri suplimentare care au dus la scurtarea listei de asteptare pentru bolnavii de cancer cu 42 la suta, un minim istoric. Jumatate din bugetul de peste un miliard de lei alocat bolnavilor de cancer in 2012 a fost directionat catre terapiile inovatoare de care au nevoie circa 7 la suta dintre pacienti.", a mai spus Badescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.