Titus Raveica, primul presedinte al Consiliului National al Audiovizualului, a decedat joi, la varsta de 77 de ani, si va fi inmormantat duminica, la Iasi, au declarat, pentru MEDIAFAX, apropiati ai acestuia.

Intr-un mesaj postat pe site-ul cna.ro, Consiliului National al Audiovizualului deplange disparitia lui Titus Raveica, primul presedinte al institutiei.

"Consiliul National al Audiovizualului deplange disparitia celui care a fost Titus Raveica, primul presedinte al institutiei (intre anii 1992 si 1996). Stralucit profesor universitar, doctor la Catedra de Filosofie a Universitatii din Iasi, important om de cultura, Raveica ramane un reper important in istoria CNA", se spune in mesajul Consiliului.

Titus Raveica s-a nascut pe 29 august 1935, in satul Scheia, comuna Grajduri, care apartinea atunci de judetul Vaslui (in prezent judetul Iasi), se arata pe site-ul Bibliotecii Judetene din Vaslui.

A absolvit Scoala Medie de Comert si Cooperatie din Vaslui (1949 - 1953), dupa care s-a orientat spre stiintele filosofice si s-a inscris la Facultatea de Filosofie a Universitatii din Bucuresti. Dupa terminarea facultatii, in anul 1958, s-a intors la Universitatea ieseana Alma Mater Iassiens, unde s-a afirmat, timp de 40 de ani, ca profesor. A urcat toate treptele ierarhiei universitare, pana la profesor universitar, doctor la Catedra de Filosofie, sef de catedra, secretar stiintific al Facultatii de Filosofie.

In perioada 1990 - 1992 a fost senator, pe listele FSN, functie din care a demisionat in 1992. Totodata, intre anii 1992 si 1996, Titus Raveica a fost presedinte al CNA.

In anul 1997 a revenit la Catedra de la Facultatea de Filosofie din Iasi.

Titus Raveica este autorul volumelor "Giordano Bruno" (1974), "Eseuri filosofice" (1975), "Istoria filosofiei moderne", 2 vol. (1975), "Figuri si crochiuri" (1975), "Memoria amfiteatrelor" (1994).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.