Doar 6% dintre romani cred ca ursul brun reprezinta o amenintare, in timp ce 78% vor protejarea speciei si nu sunt de acord cu practicarea vanatorii de ursi, potrivit unui studiu al WWF-Romania.

Romanii sunt tot mai ingrijorati de starea mediului inconjurator si arata un interes din ce in ce mai mare fata de organizatiile de mediu, arata un studiu realizat de WWF-Romania in parteneriat cu Ipsos Research, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Potrivit cercetarii, 76% dintre romani cred ca ursul brun este o valoare nationala. Doar 6% dintre persoanele intervievate considera ca ursul brun reprezinta o amenintare, iar 78% nu sunt de acord cu practicarea vanatorii de ursi.

Poluarea si defrisarea padurilor sunt, in continuare, principalele probleme de mediu resimtite la nivelul populatiei: 61% dintre persoanele intervievate s-au declarat deranjate de poluare, iar 26% dintre acestea considera defrisarile drept principala cauza a inundatiilor..

Sase din zece romani condamna poluarea aerului, a solului, a padurilor si a apei si considera poluarea industriala, chimica si a noxelor drept principalele surse ale poluarii, in general. Dintre problemele cu care se confrunta raurile din Romania, poluarea industriala este cea mai ingrijoratoare pentru 86% dintre respondenti.

In ceea ce priveste implicarea in problemele de mediu, studiul a indicat ca 13% dintre respondenti au facut donatii pentru protectia mediului si a animalelor, procentaj aproape dublu fata de cel indicat de studii anterioare efectuate de WWF, in 2010 si 2011.

Studiul dat publicitatii joi mai arata ca peste 50 la suta dintre persoanele intervievate cunosc cel putin o organizatie de mediu care activeaza in Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.