Clasa pregatitoare ramane in invatamantul obligatoriu de la sase ani si poate fi organizata in scoala sau in gradinita, decizia privind locul unde vor invata copiii fiind luata in functie de spatii, dupa consultarea parintilor.

"Dupa o discutie cu federatiile sindicale si cele ale asociatiilor de parinti din preuniversitar referitor la organizarea clasei pregatitoare in anul scolar 2013-2014, am semnat un acord care prevede mentinerea clasei pregatitoare ca parte a invatamantului obligatoriu incepand cu varsta de sase ani.

De asemenea, organizarea clasei pregatitoare va fi mai flexibila din punct de vedere al locului de desfasurare a activitatii. Altfel spus, directorul scolii prezinta parintelui oferta pentru clasa pregatitoare in functie de spatiile disponibile, respectiv in scoala sau in gradinita", a spus Remus Pricopie, citat de MEDIAFAX.

Ministrul Educatiei a precizat ca indiferent de locul unde este organizata clasa pregatitoare, fie la scoala, fie la gradinita, activitatea se va desfasura dupa acelasi curriculum, cu personal calificat pentru invatamantul primar.

Pricopie a spus ca in cazul in care un copil are varsta de sase ani, dar parintele nu doreste inscrierea in clasa pregatitoare, acesta trebuie sa faca dovada ca respectivul copil nu corespunde pentru aceasta forma de invatamant.

Conform statisticilor Ministerului Educatiei, in prezent sunt in clasa I 203.371 de elevi, iar in clasa pregatitoare 129.756 de elevi. Totodata, in grupa mare de la gradinita sunt 210.867 de copii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.