La trei saptamani dupa ce tribunalul a suspendat greva generala, sindicalistii de la metrou ameninta cu noi actiuni de protest.

Maine, salariatii Metrorex vor organiza un mars pe strazile Capitalei, de la Ministerul Transporturilor la Guvern, a anuntat ieri Ion Radoi, senator PSD si lider sindical. Protestul constituie doar primul pas al conflictului de munca declansat de sindicalistii nemultumiti ca nu au primit majorarea salariala de 23% pe care au cerut-o pentru anul viitor. Daca nu vor ajunge la consens cu administratia Metrorex si cu Ministerul Transporturilor, sindicalistii de la metrou ameninta cu o noua greva generala, care ar putea "debuta" in preajma sarbatorilor de Craciun.

"Am solicitat sa se aplice prevederile contractului colectiv de munca la nivel de ramura, asa cum prevede legea, pentru ca nu mai avem contract colectiv de munca la nivel de unitate. Am facut demersurile necesare sa se aplice salariul minim pe grila de salarizare a metroului, asa cum prevede legea - in momentul in care nu mai ai contract la nivel de unitate, urmatorul care se aplica este cel pe ramura - un salariu minim de 150 euro, prevazut in contractul colectiv de munca la nivelul ramurii transporturi", a declarat Ion Radoi. In apararea sa, liderul sindical afirma ca aceasta crestere salariala este mai mica decat revendicarea anterioara de majorare a lefurilor cu 23%.

"Salariatii sunt mai porniti ca oricand. Daca Executivul tot ne-a facut cadou de Mos Nicolae, le vom face si noi cadou de Sarbatori sa vedem cum le pica", a ironizat Radoi Cabinetul Tariceanu. Liderul sindical a mai spus ca nu stie pe cine sa cheme in instanta deoarece actuala conducere Metrorex nu este inregistrata la Registrul Comertului, in documentele institutiei figurand membrii care s-au retras ori sunt pensionari. "La Registrul Comertului directorul Metrorex este Marius Lepadat, Florin Crisu este membru in consiliul de Administratie, iar Tudor Florescu este secretar de stat. Acesta din urma s-a pensionat. In aceste conditii, noi nici nu stim pe cine sa dam in judecata. Cine conduce metroul?", a mai aratat Radoi.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.