Bucurestiul si 19 judete din estul si sudul tarii raman sambata, pana la ora 20.00, sub cod galben de ninsori abundente si viscol, meteorologii atentionand ca se va depune un strat de zapada consistent si vantul va atinge la rafala viteze de 65 de kilometri pe ora.

Bucurestiul si 19 judete din estul si sudul tarii raman sambata, pana la ora 20.00, sub cod galben de ninsori abundente si viscol, meteorologii atentionand ca se va depune un strat de zapada consistent si vantul va atinge la rafala viteze de 65 de kilometri pe ora, scrie MEDIAFAX.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a prelungit, sambata, avertizarea cod galben de ninsori si viscol pana la ora 20.00 pentru Bucuresti si judetele Bacau, Vaslui, Vrancea, Galati, Buzau, Braila, Tulcea, Constanta, Calarasi, Ialomita, Ilfov, Prahova, Dambovita, Giurgiu, Arges, Teleorman, Olt, Dolj si Mehedinti.

"Pe parcursul zilei de sambata, in Muntenia, Dobrogea, jumatatea de sud a Olteniei si a Moldovei va ninge, local abundent si se va depunde strat de zapada consistent. Vantul va prezenta intensificari sustinute, cu viteze de 55...65 km/h si izolat rafale de peste 70 km/h, viscolind si spulberand zapada", potrivit textului avertizarii transmise sambata dimineata de ANM.

Directorul ANM, Ion Sandu, anunta anterior, in Comandamentul de iarna convocat la Guvern, ca va fi prelungit codul galben de viscol pentru Oltenia pana sambata, la ora 20.00, atentionare care va fi valabila si pentru Bacau si Vaslui, iar dupa ora 20.00 avertizarea va fi mentinuta pentru Muntenia si Dobrogea, pana la Galati si Vrancea.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca la ora 9:00 dimineata circulatia rutiera era intrerupta, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, pe urmatoarele drumuri nationale:
- DN22 Ramnicu Sarat – Baile (judetul Buzau);
- DN23A Gologanu – Focsani (judetul Vrancea);
- DN23B Maicanesti – Ciorasti (judetul Vrancea);
- DN2N Bogza – Dumbraveni (judetul Vrancea);
- DN11A Barlad (judetul Vaslui) – Podul Turcului (judetul Bacau) – Adjud (judetul Vrancea);
- DN24D Barlad (judetul Vaslui) – Tulucesti (judetul Galati);
- DN26 Murgeni (judetul Vaslui) – limita judetul Galati;
- DN24 Crasna (judetul Vaslui) – Tecuci (judetul Galati) – Tisita (judetul Vrancea);
- DN25A Fundeni – Focsani (judetul Galati);
- DN2 Tisita – Adjud (judetul Vrancea);
- DN23 Focsani – Nanesti (judetul Vrancea);
- DN2L Tisita – Panciu (judetul Vrancea);
- DN24A Murgeni – Husi (judetul Vaslui);
- DN2F Vaslui – limita cu judetul Bacau;
- DN24B Galati – Balabanesti (judetul Vaslui);
- DN2M Focsani – Odobesti (judetul Vrancea).

Citeste si:
România, sub avertizare meteo de ger până joi dimineață. În 8...
România, sub avertizare meteo...

Informam, totodata, ca traficul greu este restrictionat pe urmatoarele tronsoane de drumuri nationale:
• DN2 Obrejita – Tisita (judetul Vrancea), restrictie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone;
• DN23 Nanesti – Maicanesti (judetul Vrancea), restrictie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone;
• DN28A Pascani – Motca (judetul Iasi), restrictie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone;
• DN24 Barlad – Iasi, restrictie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone;
• DN24A Barlad – Murgeni (judetul Vaslui), restrictie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone;
• DN24B Crasna –Albita (judetul Vaslui), restrictie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone;
• DN28 Tomesti (judetul Iasi) – Albita (judetul Vaslui), restrictie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone.

Citeste si:
ANM: Trei județe, sub avertizări cod portocaliu de vreme severă....
ANM: Trei județe, sub...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.