Meteorologii au prelungit codul galben de ninsoare si viscol pentru Bucuresti si 27 de judete din nordul, estul si sudul tarii, avertizarea fiind valabila pana sambata, la ora 14.00.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, vineri, pana la ora 20.00, va continua sa ninga in nordul si centrul Moldovei si in zona Carpatilor Orientali, iar vantul va avea intensificari indeosebi in jumatatea sudica a Moldovei, viscolind si spulberand zapada.

Intensificari temporare ale vantului vor mai fi si in Muntenia si Dobrogea, iar in Transilvania va continua sa ninga, transmite MEDIAFAX.

Judetele vizate de avertizarea cod galben valabila pana la ora 20.00 sunt Maramures, Bistrita-Nasaud, Harghita, Covasna, Buzau, Vrancea, Galati, Bacau, Vaslui, Iasi, Neamt, Suceava si Botosani.

De vineri, ora 20.00 si pana sambata, la ora 4.00, Capitala si judetele Vrancea, Galati, Braila, Buzau, Ialomita, Calarasi, Ilfov, Prahova, Dambovita, Giurgiu, Teleorman si Arges vor sub cod galben de viscol.

Potrivit ANM, in sudul Moldovei si in cea mai mare parte a Munteniei, vantul va prezenta intensificari sustinute, depasind la rafala 65-70 de kilometri pe ora. In jumatatea nordica a Moldovei, ninsorile vor slabi treptat in intensitate, iar viteza vantului la rafala mai poate atinge 35-40 de kilometri pe ora.

Sambata, de la ora 4.00 pana la 14.00, vor fi sub cod galben de ninsoare viscolita Capitala si judetele Vrancea, Galati, Braila, Tulcea, Constanta, Ialomita, Calarasi, Buzau, Prahova, Dambovita, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj si Mehedinti.

"In prima parte a zilei de sambata va ninge in sudul si sud-estul tarii, iar vantul va depasi la rafala 40-50 km/h in Oltenia si Dobrogea si 55-70 de km/h in Muntenia si sudul Moldovei, viscolind ninsoarea", a precizat ANM.

Directorul ANM, Ion Sandu, a anuntat, in Comandamentul de iarna de la Guvern, ca sambata, de la ora 14.00, va fi prelungit codul galben pana duminica dimineata, in Muntenia, Dobrogea, Bacau, Vaslui, Buzau, Vrancea si Galati, pentru vant puternic.

Ion Sandu a precizat ca exista posibilitatea ca, in acest interval, Vrancea si Buzau sa intre din nou sub cod portocaliu.

Citeste si:
România, sub avertizare meteo de ger până joi dimineață. În 8...
România, sub avertizare meteo...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.