Locuitorii din Cluj, Iasi, Suceava sau Buzau au platit in primele luni ale acestei ierni facturi mai mari la caldura fata de 2011.

O situatie speciala s-a inregistrat la Arad, unde facturile pentru decembrie 2012, desi triple fata de noiembrie, au fost mai mici comparativ cu iarna trecuta, scrie MEDIAFAX.

La Arad, facturile pentru energia termica furnizata de CET in luna decembrie au crescut cu 80 pana la 100 la suta fata de luna noiembrie, insa sunt usor mai mici fata de perioada similara a anului anterior, cand gigacaloria costa mai mult, iar temperaturile exterioare au fost mult mai mici.

Astfel, in medie, proprietarii de apartamente cu doua camere care nu au repartitoare de caldura platesc 370 de lei pentru caldura, fata de 190 de lei cat au platit in noiembrie.

La Brasov, unde pretul gigacaloriei ramane, in aceasta iarna, la nivelul de anul trecut, de 170 de lei, valoarea medie a facturilor la incalzire in lunile noiembrie si decembrie 2012 se situeaza intre 100 si 280 de lei, in functie de tipul apartamentelor.

La Buzau, locuitorii ale caror apartamente sunt racordate la sistemul centralizat de incalzire au de platit facturi la caldura cu 25 la suta mai mari pentru decembrie fata de noiembrie.

La Cluj-Napoca, facturile la incalzire pe luna decembrie 2012 au fost cu peste 35 la suta mai mari fata de cele inregistrate in luna noiembrie. Pretul gigacaloriei la Cluj-Napoca este de 165 de lei si a ramas neschimbat in ultimii ani.

La Drobeta Turnu Severin, facturile la incalzire au crescut in iarna 2012-2013 cu aproximativ 10-15 la suta fata de precedentul anotimp rece. Comparativ cu 2011, iesenii au platit in decembrie anul trecut facturi cu pana la 25 la suta mai mari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.