Cei care nu au primit ajutoarele gratuite de la UE (uleiul si faina) si-ar putea lua adio de la ele.
Agentia din subordinea ministrului Agriculturii, Dan Constantin, a incheiat un contract cu o firma-fantoma din Bulgaria. Cei aproximativ 350.000 de beneficiari ai Programului European de Ajutoare pentru persoane defavorizate din Romania (PEAD) nu vor mai primi alimentele gratuite. Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), institutie subordonata ministrului Agriculturii, a atribuit contractul unei firme bulgare care nu si-a respectat intelegerea.

Distribuirea produsului alimentar – ulei - nu se va mai efectua, conform informarii APIA nr. 954/12.01.2013 si inregistrata la Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti”, au explicat, potrivit evz, reprezentantii Primariei Capitalei.

Acum, numarul de telefon al societatii este deconectat iar cei de la APIA sustin ca nu au mai putut lua legatura cu nimeni de la societate.

Primariile au inceput sa lipeasca afise ca nu au alimente, ca sa nu creada oamenii ca nu vor ei sa le repartizeze.

Societatea VI EM Corporation Eood, infiintata in Bulgaria, a reusit sa castige doua licitatii pentru distribuirea alimentelor UE: ulei si faina. APIS a decis in toamna anului trecut sa atribuie contractele societatii bulgare, care a fost inregistrata la Registrul Comertului cu doar cinci zile inainte de licitatie.

Valoarea contractelor: 20.145.000,47 de euro (fara TVA) pentru ulei si 6.764.793,65 euro (fara TVA) pentru faina. Conform unor surse din cadrul Ministerului Agriculturii, bulgarii ar fi incasat toti banii la sfarsitul lunii decembrie, insa nu au mai livrat uleiul si faina.

Potrivit APIA, firma bulgareasca a livrat doar 30% din faina si 30% din cantitatea de ulei.

Cei care beneficieaza de acest program mai au dreptul sa primeasca si malai, paste fainoase, biscuiti, orez, mazare, fasole boabe, bulion, zahar si rosii in bulion insa livrarea acestor alimente nu a fost sistata, contractele fiind incheiate cu alte firme.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.