Adrian Nastase a cerut unui alt judecator de la Judecatoria Sectorului 4 preschimbarea termenului cererii de eliberare conditionata.

Avocatul lui Nastase, Ion Cazacu, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, ca a intrat in posesia motivarii cererii de preschimbare anterior solutionate.

"Am apreciat ca argumentele judecatorului nu sunt suficiente pentru noi. Noi credem ca nu este un termen rezonabil durata de o luna si opt zile pana la judecarea pe fond. Am facut o noua cerere si am mentionat expres sa nu fie solutionata de acelasi judecator, pentru ca acesta ar fi intr-o stare de incompatibilitate
", a mai aratat aparatorul fostului demnitar.

Avocatul a mentionat ca, in cazul acestei noi cereri de preschimbare a termenului stabilit in cazul cererii de eliberare conditionata, exista "argumente suplimentare" si ca apararea lui Nastase vrea "pozitia altui judecator".

Oficiali ai instantei au declarat joi, pentru MEDIAFAX, ca a fost inregistrata o noua solicitare de preschimbare a termenului, aceasta urmand sa fie luata in discutie vineri, in sedinta secreta.

Aceasta este a doua solicitare de preschimbare a termenului la care sa fie judecata cererea de eliberare din inchisoare a lui Adrian Nastase dupa executarea unei treimi din pedeapsa.

Prima solicitare a fost respinsa de Judecatoria Sectorului 4 la 10 ianuarie, astfel ca cererea de eliberare din inchisoare inainte de termen ar urma sa fie judecata la termenul stabilit initial, respectiv 12 februarie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.