Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a tinut, joi, sa faca precizari privind alocarea de fonduri catre spitalele private

Acestea vor primi bani pentru ambulatoriu de specialitate, spitalizare de zi si daca sunt unitati unice sau au specialitati unice in zona, scrie MEDIAFAX.

"Pentru linistirea tuturor in legatura cu spitalele private, mentionez ca acestea vor fi finantate pentru ambulatoriu de specialitate, spitalizare de zi si daca sunt spitale unice in zona, adica nu exista acolo spitale publice, sau daca au specialitati unice in respectiva zona", a precizat ministrul Sanatatii, intr-o declaratie de presa facuta la Guvern.

Nicolaescu a mai spus ca, din a doua parte a saptamanii viitoare, ministerul va incepe discutiile cu reprezentantii spitalelor private, pentru a fi gasite cele mai bune variante in favoarea pacientilor.

Raport MS: Doar 20% dintre romani au bani pentru servicii medicale private

La 12 ianuarie, ministrul Sanatatii a declarat, intr-o conferinta de presa la Targu Mures, ca in noul contract-cadru, care va intra in vigoare de la 1 martie, se va stipula ca banii publici vor sustine numai spitalele publice din Romania, fiind sistata finantarea din fondurile Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) pentru unitatile spitalicesti private.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.