Programul prelungit, sedintele interminabile fara pauze, interioarele aglomerate si ecranele computerelor fac parte din categoria factorilor care influenteaza adormirea angajatilor la serviciu. Consecintele somnului in timpul programului nu sunt doar financiare, ci sunt si marturia nonmotivarii sau suprasolicitarii angajatilor.

La sondajul cu intrebarea: "Ai adormit vreodata la serviciu?", realizat pe site-ul BestJobs de catre compania de recrutare online Neogen, pe un esantion de 4.158 de repondenti, 28% (1.164) dintre acestia au raspuns ca "Nu, dar de multe ori e o provocare sa stau treaz", 38% (1.580) au raspuns "Nu, niciodata", 28% (1.164) - "Da, la birou", 6% (249) - "Da, in timpul unei sedinte".

Brasovenii si timisorenii sunt cei mai somnorosi la serviciu. 38% din brasoveni au recunoscut ca au dormit la birou, tot atatia adormind si in timpul unei sedinte. Timisorenii au recunoscut ca au dormit la birou in procent de 30%.

Cei mai constiinciosi par a fi bucurestenii, care nu au adormit niciodata in timpul programului de lucru, in procent de 60%.

Persoanele cu varsta intre 45-55 de ani in procent de 81% nu au avut probleme cu somnul niciodata la birou, in timp ce pentru 24% din tinerii intre 20-25 de ani a sta treaz este o provocare.

Domeniul resurselor umane pare a fi sectorul cu cei mai activi angajati, 87% din acestia nedormind niciodata la serviciu. La polul opus se afla contabilii si cei din marketing, care dorm in procent de 25%, respectiv 18%, in timpul programului.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.