Noua judete din sudul tarii si autostrazile A1, A2 si A3 se afla marti dupa-amiaza, pana la ora 18.00, sub cod galben de ceata.

Pentru judetele Sibiu si Caras-Severin au fost emise avertizari de vant puternic, valabile pana la 17.00, respectiv 20.00, potrivit ANM.

Avertizarea de ceata vizeaza arii extinse din judetele Dolj, Olt, Giurgiu, Ialomita, Calarasi, Teleorman, Ifov (zona periferica a municipiul Bucuresti) si sudul judetelor Buzau si Dambovita, precum si A1, A2, A3 si drumurile europene si nationale aferente, precizeaza Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

Potrivit meteorologilor, in zonele vizate, vizibilitatea va scadea sub 200 de metri si, izolat, sub 50 de metri.

Pentru sudul judetului Sibiu (inclusiv municipiul Sibiu), cu zona montana aferenta, a fost emisa avertizare cod galben de vant puternic. Intensificarile vantului vor atinge si depasi la rafala 55 de kilometri pe ora, iar la munte vor trece de 80-90 de kilometri pe ora.

In Caras-Severin, pentru care a fost emisa o avertizare similara, intensificari vantului care vor atinge 55-65 de kilometri pe ora, iar la munte vor depasi 90 de kilometri pe ora.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.