Mai multe perchezitii au avut loc, marti dimineata, in judetele Mehedinti si Timis, la locuinte si firme, fiind vizati administratori de societati comerciale suspectati de evaziune fiscala cu un prejudiciu de peste doua milioane de lei.

Porivit anchetatorilor, 22 de perchezitii au avut loc in Timisoara, Drobeta Turnu Severin si Strehaia, la sediile a 13 firme si la locuintele a 15 administratori de societati comerciale. La Strehaia, perchezitiile s-au desfasurat la palatele unor romi din localitate. In acest dosar este vizat si un om de afaceri din Drobeta Turnu Severin care are firme in domeniul panificatiei.

La descinderi au participat politisti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Mehedinti, de la Politia Timis, precum si trupe de la interventie rapida, dosarul fiind coordonat de un procuror, transmite MEDIAFAX.

Conform purtatorului de cuvant al Politiei Mehedinti, inspector Nicolae Lohon, reteaua este suspectata de infractiuni economice.

"In perioada 2008-2012, in calitate de reprezentanti ai unor societati comerciale in relatia cu partenerii si luand deciziii cu privire la angajari si plati, au dispus inregistrari de tranzactii comercale fictive in valoare de peste 5 milioane de euro, sustragandu-se de la plata TVA si a impozitului pe profit", a precizat Lohon.

Potrivit acestuia, prejudiciul in acest caz este de peste doua milioane de euro, suspectii fiind cercetati pentru evaziune fiscala si spalare de bani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.