Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii cere demisia de onoare a Oanei Schmidt Haineala din functia de presedinte al CSM si, totodata, solicita judecatorilor Alina Ghica si Cristi Danilet sa renunte la candidaturile la functia de vicepresedinte al Consiliului.

Judecatorul Horatius Dumbrava, presedinte al CSM in 2011, membru ales in Consiliu, a declarat ca evenimentele derulate inainte, in timpul si dupa procedura alegerilor din 4 ianuarie creeaza impresia ca alegerile pentru presedintia CSM au fost subordonate altor interese decat cele superioare ale sistemului judiciar si ca "jocuri obscure de culise au determinat rezultatul final, transparenta, corectitudinea si responsabilitatea procedurilor fiind sacrificate".

"La acest moment, rezultatul procedurii din 4 ianuarie 2013 este lipsit de legitimitate, ridicand si serioase probleme de legalitate", a spus Dumbrava, precizand ca aceasta este pozitia Sectiei pentru judecatori a CSM, adoptata cu majoritatea membrilor prezenti la sedinta de luni. El a precizat ca din cei opt membri prezenti, sapte au votat pentru aceasta declaratie de presa.

Potrivit MEDIAFAX, Dumbrava a mai spus ca membrii Sectiei pentru judecatori a CSM au respins "ferm si categoric" afirmatiile de politizare ca urmare a acordarii votului candidatului ales in mod transparent de majoritatea membrilor sectiei.

"Am asistat in ultimele zile la manipulari rusinoase ale opiniei publice, cu consecinte grave pentru statul de drept din Romania", a mai spus Dumbrava.

Ca o deblocare a situatiei, Sectia pentru judecatori a CSM a solicitat demisia de onoare a procurorului Oana Schmidt Haienala din functia de presedinte al Consiliului, iar judecatorilor Alina Ghica si Cristi Danilet sa renunte la candidaturile la functia de vicepresedinte, el precizand ca "CSM trebuie resetat".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.