Daniel Padurariu a planificat asasinarea lui Bogdan Mararu, pe fondul unor conflicte mai vechi cu familia acestuia, si l-a pus pe Cosmin Irinel Lacatus sa gaseasca doua persoane care, pentru 7.000 de euro, sa monteze dispozitivul exploziv, acestea cerand 15.000 de euro daca Mararu moare.

Curtea de Apel Bacau a dispus, sambata, arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui Daniel Padurariu, Cosmin Irinel Lacatus, Ovidiu Popa, Petrica Jataru si Emil Cristofor, acuzati de omor calificat, distrugere si acte de terorism, dupa ce au amplasat un dispozitiv exploziv artizanal sub autoturismul lui Bogdan Mararu, la Piatra Neamt.

Decizia Curtii de Apel Bacau a fost contestata de cei cinci la instanta suprema, care a judecat luni recursul acestora, urmand sa decida daca acestia raman in arest sau vor fi cercetati in libertate.

Instanta Curtii de Apel Bacau arata, in motivarea deciziei de arestare a celor cinci, ca acestia sunt cercetati pentru infractiuni cu grad de pericol social extrem de ridicat. Astfel, instanta noteaza ca infractiunile de care sunt acuzati acestia, respectiv tentativa la omor calificat, tentativa la distrugere, acte de terorism, nerespectarea regimului materiilor exlozive, si modul in care au conceput si comis faptele au creat un puternic sentiment de insecuritate in randul opiniei publice. Totodata, instanta a aratat ca se impune arestarea acestora intrucat altfel s-ar putea crede ca justitia nu actioneaza indeajuns impotriva infractionalitatii.

Din convorbirile telefonice care au avut loc intre inculpati a rezultat faptul ca acestia "au organizat cu minutiozitate modul de comitere al faptei, astfel incat acesta sa produca efectul scontat, respectiv suprimarea vietii partii vatamate M.B.A. (Mararu Bogdan, n.r.) si sa nu fie identificati pentru a fi trasi la raspundere".

Totodata, din convorbirile telefonice interceptate a rezultat ca inculpatii nu foloseau numele reale sau date care sa permita localizarea, identificarea sau stabilirea cu certitudine a legaturilor dintre ei si Daniel Padurariu, cel care a comandat acest atentat, "sens in care discutau codificat".

Instanta a precizat in motivare ca, in 2 ianuarie, DIICOT Neamt a fost sesizat cu privire la faptul ca Daniel Padurariu, pe fondul unor conflicte mai vechi cu familia Mararu, s-a decis sa se razbune pe Bogdan Mararu, "in sensul suprimarii vietii acestuia".

Citeste si:
Cât cere Erika Isac pentru un concert? Cântăreața a stârnit...
Cât cere Erika Isac pentru un...

Astfel, Daniel Padurariu a procurat, in decembrie 2012, un dispozitiv exploziv artizanal care urma sa fie montat sub masina lui Bogdan Mararu.
Pentru a nu fi identificat si tras la raspundere pentru aceasta fapta, Daniel Padurariu l-a contactat pe Cosmin Irinel Lacatus, "persoana de incredere", caruia i-a solicitat sa ii gaseasca doua persoane dispuse sa monteze dispozitivul exploziv, contra sumei de 7.000 de euro, sub masina lui Bogdan Mararu, a mai notat instanta in motivare.

Lacatus i-a adus la intalnirea cu Padurariu pe Ovidiu Popa si Emil Cristofor, care au fost de acord sa puna dispozitivul exploziv sub masina lui Bogdan Mararu in schimbul a 7.000 de euro, insa au cerut 15.000 de euro daca Mararu moare in urma exploziei.

Totodata, Padurariu le-a cerut celor doi sa incendieze si doua spatii comerciale din Piatra Neamt ce apartineau unor apropiati ai lui Mararu, serviciu pentru care cei doi urmau sa primeasca 1.000 de euro fiecare.

Citeste si:
VIDEO Atentat într-o biserică din California. O persoană a murit
VIDEO Atentat într-o biserică...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.