Ministrul Mediului, Sulfina Barbu, a semnat, ieri, contractul de preluare in administrare de catre Universitatea din Bucuresti a Geoparcului Dinozaurilor Tara Hategului.

Acesta se intinde pe o suprafata de aproximativ 1.200 km patrati, fiind amplasat pe teritoriul orasului Hateg si al comunelor Berthelot, Densus, Rachitova, Totesti, Sarmizegetusa, Rau de Mori, Santamaria Orlea, Pui, Salas si Baru Mare. In cele 80 de sate ale acestei zone traiesc in jur de 50.000 de locuitori. Aria protejata din regiunea Hategului a devenit anul acesta membru in reteaua europeana si cea mondiala a geoparcurilor, fiind o zona naturala cu caracteristici speciale. Prof. dr. Vintila Mihailescu, directorul Muzeului National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" Bucuresti, spune ca "dinozaurii pitici ai fabuloasei Tari a Hategului sunt cei mai cunoscuti dinozauri din Europa. Ei spun lumii unul dintre cele mai fascinante episoade ale umanitatii: marea disparitie a dinozaurilor la sfarsitul Cretacicului, acum 68 milioane de ani".

Geoparcul Dinozaurilor Tara Hategului reprezinta un nou tip de arie protejata, care imbina conservarea geodiversitatii, a biodiversitatii, a patrimoniului cultural si istoric cu activitatile de dezvoltare socio-economica.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.