Administratia Nationala de Meteorologie va emite cod galben de polei pentru vestul tarii de duminica noapte pana luni la pranz si cod galben de ceata in sud si est pentru luni, a anuntat directorul ANM, Ion Sandu, care a precizat ca din 18 ianuarie vor reveni ninsorile.

In cadrul comandamentului de iarna convocat, sambata, la Palatul Victoria, sub conducerea vicepremierului Liviu Dragnea, directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu a declarat ca in prezent nu se mai semnaleaza ninsori si ploi, dar ca, in noaptea de sambata spre duminica, in depresiuni se vor inregistra temperaturi de minus 18 grade Celsius, iar multe drumuri vor fi inghetate duminica dimineata.

Potrivit MEDIAFAX, incepand de duminica noaptea, insa, in vestul tarii va patrunde un front atmosferic relativ cald pentru aceast perioada, care va favoriza producerea poleiului in aproape toate judetele din Transilvania.

In consecinta, ANM va emite cod galben de polei pentru judetele din vestul tarii, a spus Ion Sandu, care a precizat ca tot cod galben, dar de ceata, va fi emis si pentru judetele din sud si est, pana luni la pranz.

Poleiul si ceata vor inceta luni, dupa pranz, si nu se vor mai inregistra decat ploi slabe in vest.

Potrivit lui Sandu, in jurul datei de 18 ianuarie vor reveni ninsorile, iar din primele semnale acestea ar putea fi consistente.

In cadrul comandamentului de iarna, vicepremierul Liviu Dragnea a cerut autoritatilor competente sa verifice stocurile de materiale antiderapante si a solicitat sa se intervina imptriva poleiului inca din nopatea de duminica spre luni, astfel incat la inceputul saptamanii traficul sa se desfasoare normal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.