Vicepremierul Liviu Dragnea afirma ca unul dintre obiectivele Guvernului este infiintarea regiunilor de dezvoltare, care sa fie si functionale pana la sfarsitul acestui an, pentru ca acestea sa poata beneficia de fonduri din bugetul UE, care va fi alcatuit pentru perioada 2014-2020.

Liviu Dragnea, vicepremier si ministrul Dezvoltarii Regionale, a afirmat, vineri, la Ploiesti, ca unul dintre obiectivele ministerului pe care il conduce si ale Guvernului este regionalizarea, proces care ar trebui finalizat pana la sfarsitul acestui an, astfel incat regiunile sa beneficiere de fonduri din bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2014 - 2020.

"Vom lua de la guvernul central acele competente de dezvoltare si de administrare care nu trebuie sa mai ramana la un guvern central si vor fi transferate la regiuni. Finalul acestui an trebuie sa gaseasca Romania cu regiuni administrative infiintate si functionale. Exercitiul financiar al Uniunii Europene 2014 - 2020 trebuie sa gaseasca regiunea administrativa in Romania, in asa fel incat regiunea sa devina partener direct cu Comisia Europeana si nu Guvernul Romaniei", a spus Liviu Dragnea in fata a aproximativ 500 de functionari publici, alesi locali si parlamentari care au asistat, la Ploiesti, la semnarea unui contract de finantare pentru un pasaj rutier in judetul Prahova.

El a adaugat ca regionalizarea este o masura care va avea rolul de a micsora timpii de intarziere, de a micsora birocratia si de a stimula "toate motoarele de dezvoltare pe care acum nici macar nu le banuim, care exista latent in fiecare regiune", scrie MEDIAFAX.

Ponta anunta ca Romania va avea opt regiuni. Care sunt acestea?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.