Programele de trauma, terapie intensiva si accidente vasculare au alocate circa 200 milioane de lei, a explicat Raed Arafat.

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Raed Arafat sustine ca intre prioritatile din acest an ale ministerului se numara programe pentru trauma, terapie intensiva si accidente vasculare cerebrale, care au alocate circa 200-220 de milioane de lei, scrie MEDIAFAX.

"Sunt fonduri alocate in buget, domnul ministru Nicolaescu a prevazut fondurile necesare. Ca si inceput, acum avem alocate, in acest an, pentru trauma, terapie intensiva si accidentele vasculare cerebrale in jur la 200-220 de milioane de lei, alocate pentru acest capitol, pentru a incepe. Este o suma destul de semnificativa din punctul de vedere al faptului ca noi nu finantam din ea salarii, aceasta este o suma care este destinata numai materialelor sanitare, medicamentelor si pentru tot, pentru un numar de spitale de urgenta. Cred ca vom vedea efectul deja incepand cu acest an, incepand cu luna martie", a spus Arafat, adaugand ca intotdeauna primul an de implementare e important, pentru perfectionarea proiectelor, in functie de problemele aparute.

"Vom continua, pana in 2014, sa finalizam cele opt puncte regionale cu elicoptere, pana acum avem echipaje aeriene de salvare functionale in Mures, Bucuresti, Iasi, Arad si Craiova si urmeaza sa mai infiintam celelalte trei puncte pana in 2014 inclusiv. Vor fi dotari pentru serviciile de ambulanta, ambulante de tip B. Pe linia sistemului de urgenta (...) trecem deja de prespital, de unitatea de primiri urgenta, in sprijinirea altor etape in ingrijirea bolnavului grav", a spus Arafat.

El a subliniat ca, astfel, in domeniul urgentei, nu se mai vorbeste doar de SMURD, Ambulanta, Unitati de Primiri Urgenta, ci si de sectiile de terapie intensiva si de inca cateva "aspecte importante pentru tratamentul definitiv" al bolnavului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.