Seful Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Constantin Traistaru, a declarat ca vor fi organizate intalniri cu directorii de unitati de invatamant, cu elevi si parinti, in cadrul carora va fi abordata problematica organizarii taberelor scolare.

Traistaru a precizat ca tabara de la Busteni in care o eleva olimpica si-a pierdut viata era organizata de un ONG, in acest caz ISMB neavand autoritate, scrie hotnews.ro.

"Nu au cum sa respecte pasii din metodologia ISMB pentru ca (n.r organizatorii taberei de la Busteni) metodologia este data pentru organizatorii din sistemul de invatamant preuniversitar. Eu nu am autoritatea decat pe unitatile de invatamant si resursele din sistemul preuniversitar. Nu avem (n.r. ISMB) autoritate pe ONG-uri. Organizatorii (n.r. taberei de la Busteni) erau ONG. Ca sa nu se repete astfel de cazuri o sa prelucram cu directorii si sa discutam cu elevii in formele lor de organizare aspecte de acest gen inclusiv cu parintii, a explicat Traistaru.

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a facut publica in 25 octombrie 2012 procedura privind organizarea si desfasurarea taberelor, excursiilor, expeditiilor si drumetiilor scolare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.