Seful Politiei Ilfov, Emanuel Marin Nica, cercetat disciplinar dupa ce in toamna anului trecut la institutia condusa de acesta a fost declansat un control in urma uciderii japonezei Yurika Masuno, a fost eliberat din functie, au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, surse din Politie.

Emanuel Marin Nica a fost audiat joi, la sediul Politiei Romane, de catre ofiterii Directiei de control intern.

Seful Departamentului Ordine si Siguranta Publica, secretarul de stat Anghel Andreescu, a declarat anterior, intr-o conferinta de presa la sediul MAI, ca ancheta de la IPJ Ilfov continua si, in functie de rezultate, vor fi dispuse masuri in consecinta.

Andreescu a precizat ca Politia Romana va anunta joi, intr-o conferinta de presa la ora 17.00, masurile luate in cazul IPJ Ilfov.

Comisarul sef Emanuel Marin Nica ar fi trebuit sa fie audiat inca de miercuri, insa acesta nu s-a putut prezentat deoarece era in concediu medical.

Ministerul de Interne anunta, in 18 decembrie 2012, ca seful Politiei Ilfov, Emanuel Marin Nica si cei doi adjuncti ai sai, Ionel Lefter si Nicolae Baicu, sunt cercetati in Consiliul Superior de Disciplina al Politiei Romane, in urma unei sesizari a ministrului Mircea Dusa formulate la finalul cercetarii prealabile dispuse dupa uciderea japonezei Yurika Masuno de catre Vlad Nicolae, in 15 august, intr-o padure de langa Corbeanca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.