Programul de screening de cancer de col uterin va avea alocate fonduri suplimentare in 2013, a anuntat, joi, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

"Am convenit, impreuna cu Asociatia Bolnavilor de Cancer si cu Fundatia Renasterea, ca acest proiect sa se deruleze pilot in 2013 numai in Bucuresti, pentru a vedea deficientele programului, daca vor exista.", a explicat, ministrul, citat de mediafax.ro.

La sfarsitul anului, Ministerul Sanatatii (MS) va analiza daca obiectivele propuse si-au atins scopul si daca proiectul va putea fi dezvoltat in 2014 si in judete.

"Vrem ca in trei ani sa finalizam screeningul pentru cancer de col uterin pentru toata populatia eligibila. Tot cu Renasterea si alte asociatii, incercam sa construim un mecanism prin care sa reluam campania de informare si de comunicare pe vaccinarea impotriva cancerului de col uterin. Sunt tot mai multe mame, medici, profesori, diriginti, care considera ca aceasta vaccinare este binevenita, este necesara. MS este dispus sa faca un asemenea program. Cand vom avea liste certe, vom incheia contract cu furnizorul de vaccin, cu decontare numai pentru ceea ce se vaccineaza efectiv, pentru ceea ce avem liste", a adaugat ministrul.

Cu acelasi prilej, Eugen Nicolaescu a tinut sa precizeze ca, din informatiile pe care le are, la campania de vaccinare HPV din 2008-2010 au fost "manipulari oribile".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.