Pina sa ajunga la Scala, unde va avea lansare de gala pe 9 decembrie, filmul a trecut printr-un adevarat razboi. Lungmetrajul a primit finantare de la Centrul National al Cinematografiei, in urma concursului de proiecte din 2003.

Cind au venit banii, a plecat regizorul Gabriel Sirbu, care trebuia sa debuteze cu acest proiect. Claudiu Romila spune ca filmul s-a impotmolit aici, pentru ca nou-propusii regizori n-au fost pe placul lui Stelian Tanase. Asa ca producatorul a luat toate pirghiile in miinile lui. A adaptat scenariul, a regizat si a facut filmarile in 32 de zile. Chiar daca nu si-a gasit regizor, iar Stelian Tanase l-a dat in judecata pentru ca a inceput filmarile fara acordul sau, producatorul spune ca nu putea abandona proiectul pentru care primise deja banii.

Scenaristul nu comenteaza

"Despre morti, numai de bine", o noua tentativa de policier romanesc, reuseste doar sa amuze involuntar. Intr-o poveste construita din clisee, fiul unui senator moare dintr-o supradoza de stupefiante si asta din cauza ca tatal face afaceri cu mafia, iar politistii cei buni si o jurnalista infipta ies la vinatoare. Imaginile si replicile vin una dupa alta ca aruncate de o masinarie obosita. Despre scenariu, producatorul spune ca era doar "o poveste cu replici". Felix Alexa, regizor la National, are alta parere: "Scenariul e bine scris, mi-a placut. Tanase mi-a propus sa fac eu filmul, dar atunci eram prea ocupat la teatru".

Disputele au parasit platoul de filmare si au luat drumul Justitiei. Stelian Tanase, care l-a dat in judecata pe directorul Medi Magnes, n-a dorit sa comenteze in nici un fel declaratiile lui Claudiu Romila. Procesul este in curs.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.