Numarul secretarilor de stat va fi limitat "in medie" la doua posturi, deoarece vor exista si unele exceptii, precum Ministerul Afacerilor Interne si MADR, unde numarul secretarilor de stat va fi usor mai mare, afirma vicepremierul Dragnea.

El a precizat ca numarul secretarilor de stat nu este stabilit deocamdata, dar se estimeaza a se situa intre 55 si 60 de posturi, scrie MEDIAFAX.

"Dupa ce se adopta toate hotararile de reorganizare pentru toate ministerele, atunci o sa vedem care este numarul total al secretarilor de stat. Pot estima ca o sa ajunga numarul total al secretarilor de stat undeva inspre 60, intre 55-60, dar este o estimare. Trebuie sa vedem fiecare ministru cu ce propunere de guvern vine", a declarat Dragnea.

La sfarsitul anului trecut, premierul Victor Ponta a anuntat ca numarul total al secretarilor de stat va fi redus, regula stabilita fiind ca fiecare ministru sa aiba doar doi secretari de stat.

"Vor fi mai putini secretari de stat, pentru ca regula este de doi secretari de stat pe fiecare ministru", a spus Ponta la acel moment.

Miercuri, numarul posturilor din cabinetele demnitarilor a fost redus prin ordonanta de Guvern, in cazul functiilor de demnitate publica asimilate rangului de secretar de stat, care sunt cele mai numeroase in administratia centrala, reducerea fiind de un singur post la fiecare cabinet.

Reducerea a fost operata prin ordonanta aprobata in sedinta de miercuri a Guvernului.

La finalul sedintei, vicepremierul Liviu Dragnea a anuntat ca pentru cabinetul primului-ministru, care include 18 posturi, nu se va opera reducerea, iar pentru functiile de vicepremier cu portofoliu si ministru de stat cabinetul va fi redus de la 15 la 12 posturi.

Pentru functia de vicepremier fara portofoliu sau de ministru, ministru delegat, secretar general al Guvernului, sef al Cancelariei primului-ministru cabinetul va fi redus de la 13 la 8 posturi.

In acelasi timp, pentru functiile de secretar de stat, adjunct al secretarului general al Guvernului, asimilati ai acestora din cadrul ministerelor, Secretariatului General al Guvernului si Departamentului pentru Relatia cu Parlamentul cabinetul demnitarului va fi redus de la 5 la 4 posturi, iar pentru conducatorii de organe de specialitate ai administratiei publice centrale cu rang de sceretar de stat va fi operata o reducere de la 4 la 3 posturi.

Citeste si:
Florin Cîţu a anunțat că vor apărea două ministere noi în viitorul...
Florin Cîţu a anunțat că vor...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.