Guvernul a amanat din nou o decizie in privinta modificarii sistemului actual de taxare a proprietarilor de vehicule, vicepremierul Liviu Dragnea afirmand ca ministrul Mediului, Rovana Plumb, a cerut in sedinta de miercuri a Executivului amanarea acestui subiect.

"Ministrul Rovana Plumb a mai cerut o amanare pe aceasta tema, pentru ca e foarte importanta", a spus Dragnea, citat de MEDIAFAX.

Intrebat de jurnalisti daca exista totusi un termen in care noul sistem de taxare a proprietarilor de vehicule sa intre in vigoare, vicepremierul a raspuns doar : "Noi speram cat mai repede".

In aceste conditii, taxa de prima inmatriculare si taxa de prima vanzare auto raman inca in vigoare, o decizie fiind amanata si in sedinta de saptamana trecuta a Guvernului.

Victor Ponta a promis la sfarsitul anului trecut ca Guvernul va reglementa in prima sedinta de anul viitor situatia taxei auto, precizand ca taxa de prima inmatriculare va fi inlocuita cu o taxa de mediu raportata mult mai strict la gradul de poluare al unui vehicul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.