Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) cere revocarea membrilor CSM deoarece nu se mai poate asigura independenta actului de justitie.

Rreprezentantii Asociatiei Magistratilor din Romania au solicitat, miercuri, la sedinta Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, demisia de onoare a membrilor CSM, precizand ca daca acest lucru nu se va intampla, vor fi declansate procedurile de revocare din functii a tuturor membrilor CSM.

Cererea a fost formulata de catre reprezentantii Asociatiei Magistratilor din Romania (AMR) Norel Popescu si Gabriela Baltag, care au venit miercuri la sedinta Plenului CSM, scrie MEDIAFAX.

Acestia au spus ca cer demisia de onoare a membrilor CSM avand in vedere lipsa de transparenta si coeziune in interiorul Consiliului.

Pe de alta parte, judecatoare Madalina Afrasinei, de la Tribunalul Bucuresti, reprezentant al Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania, a venit la sedinta Plenul CSM, urmand sa ceara amanarea luarii unei decizii in ceea ce priveste candidaturile pentru functia de vicepresedinte al Consiliului.

Judecatoarea a invocat inceperea Adunarilor Generale ale Judecatorilor de revocare din functia de membri ai CSM a judecatorilor Cristi Danilet si Alina Ghica. Afrasineri a precizat ca la Tribunalul Bucuresti si la Judecatoria Sector 5 au avut loc Adunarile Generale de revocare, la fel si in Pitesti, "iar maine urmeaza Clujul".

Luni, Judecatoria Ramnicu -Valcea a declansat procedura de revocare a lui Cristi Danilet din Consiliul Superior al Magistraturii, considerand ca si-a exercitat necorespunzator atributiile incredintate ca membru al CSM, din cauza ca a participat la o procedura netransparenta de alegere a conducerii institutiei.

Procurorul Oana Schmidt Haineala, noul presedinte al CSM

Judecatoarea Gabriela Baltag de la Tribunalul Neamt, care este si vicepresedinta Asociatiei Magistratilor din Romania, a declarat marti seara la Antena 3 ca foarte multi dintre judecatori au sentimentul, in urma evenimentelor petrecute la Consiliul Superior al Magistraturii, ca CSM a fost confiscat.

Citeste si:
Handbal: CSM Slatina a bifat a doua victorie la Cupa Slatina
Handbal: CSM Slatina a bifat...

Avem fiecare dintre noi sentimentul ca cel care trebuie sa ne garanteze independenta, Consiliul Superior al Magistraturii, ne-a fost confiscat, de cei dintre noi, ca asa se intampla de multe ori. Nu stim ce interes exista. (...) Aceasta problema a CSM-ului trebuie clarificata de indata. Cea mai buna solutie din punctul meu de vedere este revocarea hotararii care s-a pronuntat cu privire la conducerea, la presedintele CSM. In egala masura, si o demisie de onoare este o solutie imediata si poate eficienta, pentru ca magistratii sunt oameni de onoare”.

Scandal in sanul CSM: Judecatorii cer anularea alegerilor


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.