Prefectul judetului Harghita, Andrei-Jean Adrian, le-a cerut primarilor din judet sa dea jos de pe primarii steagurile altor state decat Romania.

Reprezentantul Guvernului in Harghita a facut apel la intelepciunea primarilor de a respecta prevederile legale, subliniind ca nu au caracter facultativ si adaugand ca nu doreste sa aplice sanctiuni.

Pe majoritatea cladirilor institutiilor publice si ale primariilor din judet au fost arborate si alte steaguri in afara drapelului Romaniei", a declarat acesta, potrivit jurnalul.ro.

Printr-o circulara a prefectului, se aminteste ca arborarea altor drapele decat cel national este sanctionata cu amenda de pana la 5.000 de lei, in cazurile in care arborarea nu se face in conditiile admise de Legea 75/1994 care stipuleaza ca alte steaguri pot fi ridicate pe sediile unor institutii ale statului doar pe timpul unor vizite oficiale de stat ale unor demnitari straini sau cu ocazia unor reuniuni internationale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.