Politistul Cristian Cioaca - suspectat de uciderea sotiei sale, Elodia Ghinescu - ramane in detentie, a decis, marti, Curtea de Apel Bucuresti (CAB).

Decizia CAB este definitiva.

In 28 decembrie 2012, Tribunalul Bucuresti a prelungit cu 30 de zile mandatul de arestare emis pe numele lui Cioaca, in dosarul in care este suspectat de uciderea sotiei sale.

Cu putin timp inaintea deciziei de prelungire a masurii arestarii, Tribunalul Bucuresti a respins o cerere facuta de avocata lui Cristian Cioaca prin care a solicitat eliberarea acestuia din arest si instituirea interdictiei de a parasi tara sau localitatea.

Cristian Cioaca este arestat din 5 decembrie, fiind acuzat de omor deosebit de grav.

Dupa cinci ani de la disparitia avocatei Elodia Ghinescu, timp in care criminalistii au continuat cercetarile si strangerea de probe, Cioaca a fost arestat preventiv, in pofida lipsei cadavrului victimei, potrivit MEDIAFAX.

Probele criminalistilor, prelevate chiar din locuinta Elodiei si a lui Cristian Cioaca, il indica pe politist responsabil de uciderea avocatei si transarea acesteia. Probe de sange - identificate cu un aparat special, Crime Light - prelevate de sub zugraveala apartamentului (sechestrat de anchetatori dupa ce l-au pus sub acuzare pe Cioaca-n.r.) au fost expertizate, stabilindu-se ca grupa sanguina apartine Elodiei.

Intre timp, printr-o hotarare judecatoreasca, Elodia Ghinescu a fost declarata decedata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.