Vaccinul antigripal pentru sezonul 2013-2014 va fi produs la Institutul Cantacuzino, fiind deja comandate 1,5 milioane de doze, a declarat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

"Am prins in bugetul pe anul 2013 suma de opt milioane de lei pentru pregatirile necesare reluarii activitatii Institutului Cantacuzino. Dupa ce vor fi alocati banii, ei au zis cu aproximatie sase luni pentru a finaliza toate lucrarile, astfel incat sa aiba GMP (Good Manufacturing Practice, n.r.), sa-si finalizeze linia de fiolaj si tot ce mai au pe acolo. Pentru sezonul viitor vom face 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal la Institutul Cantacuzino. Ei mi-au promis ca la 30 septembrie sunt cu totul pusi la punct ", a precizat ministrul Sanatatii.

Totodata, ministrul Sanatatii a spus ca pentru Institutul Cantacuzino mai sunt pregatite inca doua milioane de lei, scrie MEDIAFAX.

"Si avem doua milioane de lei tot pentru ei (Institutul Cantacuzino, n.r.), pentru actiuni nedesfasurate. Altfel spus, doua milioane de lei este suma care n-a fost prinsa pe un anume proiect, este prinsa tot pentru Institutul Cantacuzino, pentru preluarea sectiei care este inchisa la Antibiotice Iasi. (...) Ramane sa facem o analiza. Eu am prins o suma care sa asigure si alte tipuri de vaccinuri", a adaugat Eugen Nicolaescu.

Potrivit ministrului, Romania trebuie sa devina independenta pe principalele tipuri de vaccinuri si chiar un exportator al acestor produse in zona.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.