Silviu Pirgoana a declarat intr-un interviu ca a introdus o lege prin care a cerut taierea salariilor preotilor din Romania.

"La noi se confunda foarte tare religia cu cu totul si cu totul altceva. Nu cel care sta mai mult la coada la pupat oase de morti sau la sarmale va prinde Imparatia Cerului, nu! Asta e o chestie pe care trebuie sa o estompezi si aici de vina cred ca e tocmai biserica! Eu am introdus o lege prin care am cerut imperativ taierea salariilor popilor in Romania. Toate confesiunile religioase, din 17, numai 2, nesemnificativ, 1%, sunt platiti de stat. Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe, vi-l dau exemplu ca e un prieten bun de-al meu, managerul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, are salariu 74 de milioane de lei net, pe luna, prin lege!", a spus Silviu Prigoana, la Realitatea TV.

Totodata, spune omul de afaceri, clasa politica accepta incalcarea Constitutiei in momentul in care este de acord sa plateasca clerul, scrie realitatea.net.

"Nu am nimic cu nimeni, dar nu mi se pare normal clasa politica sa taie pensii si salarii si sa plateasca, contrar Constitutiei, clerul. E o mare greseala, atata timp cat clasa politica accepta Constitutia Romaniei sa fie incalcata. E o problema de constitutionalitate aici", a adaugat Prigoana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.