Aproximativ 10.000 de credinciosi ortodocsi sunt asteptati sa participe, duminica, la manifestarile organizate pe malul marii de catre reprezentantii Arhiepiscopiei Tomisului, cu ocazia Sarbatorii Botezului Domnului - Boboteaza.

Ceremoniile prilejuite de sarbatoarea Botezului Domnului au inceput inca de sambata dimineata, cand Arhiepiscopul Tomisului a oficiat, la Catedrala "Sfintii Apostoli Petru si Pavel" din Constanta, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi, Sfanta Liturghie, iar apoi Slujba de Sfintire Mare a apei, identica cu cea care se oficiaza in ziua de Boboteaza, scrie MEDIAFAX.

Apa sfintita a fost apoi imbuteliata in peste 100.000 de PET-uri, cu sprijinul jandarmilor si pompierilor constanteni, dar si a credinciosilor. Jandarmii vor pazi sticlele cu apa sfintita pana duminica, in ziua Bobotezei, cand fortele de ordine vor ajuta, la sfarsitul slujbei, la impartirea acestora catre credinciosii care vor asista la ceremoniile de la malul marii.

Duminica, in ziua de Boboteaza, la Catedrala Arhiepiscopala va avea loc Sfanta Liturghie in cinstea Botezului Domnului, oficiata de catre ierarhul Tomisului. Dupa slujba, clerul si credinciosii vor porni in procesiune spre faleza Cazinoului Constanta, unde, in jurul orei 12.00, va fi oficiata slujba de sfintire a apelor.

Conform traditiei, Inaltpreasfintitul Teodosie va arunca in apa marii trei cruci ce vor fi recuperate de cei suficient de curajosi sa sfideze frigul si apa rece.

Conform estimarilor facute de catre reprezentantii Arhiepiscopiei Tomisului, la aceste ceremonii ocazionate de Sarbatoarea Botezului Domnului este asteptata participarea a aproximativ 10.000 de credinciosi. Din acest motiv, politisti din cadrul Biroului Rutier, Biroului Ordine Publica, Sectiei 3 Politie, dar si din cadrul Biroului Investigatii Criminale vor asigura masurile de ordine publica.re.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.