Un bucurestean de 56 de ani, pe nume Velea Lucian Nicolae, pensionar, risca pana la opt ani de inchisoare pentru ca a ucis cainele unui vecin prin impuscare.

Proprietarul animalului spune ca ciobanescul carpatin ar fi fost impuscat fara motiv de catre Velea Nicolae. Nicolae a iesit inarmat cu o pusca si a tras doua focuri asupra catelului cand animalul a trecut prin fata curtii sale.

„Am crezut ca era un caine vagabond care mi-a omorat anul trecut un catel”, si-a motivat agresorul fapta in fata politistilor sositi la fata locului dupa ce proprietarul cainelui a sunat la 112, scrie gandul.info.

Arma – o pusca de tir sportiv cu glont, calibrul 5,6 mm, pe care o detinea in mod legal – a fost confiscata, iar bucuresteanului i-a fost intocmit un dosar penal in care este cercetat, in stare de libertate, sub acuzatiile de nerespectare a regimului armelor si munitiilor, uz fara drept de arma letala si incalcare a dispozitiilor Legii 205/2004 privind protectia animalelor, infractiuni pentru care risca de la 3 la 8 ani de inchisoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.