Temperaturile ridicate din ultima saptamana au subtiat stratul de zapada de pe partiile din statiunile de pe Valea Prahovei, astfel incat la sfarsit de an nu toate partiile sunt deschise, iar administratorii domeniilor schiabile au pus in functiune tunurile pentru zapada artificiala.

In statiunea Azuga sunt practicabile partiile Sorica, Cazacu Scoala si Cazacu Varianta si sunt inchise partiile Sorica Sud, La Stana si Cazacu, a declarat administratorul domeniului schiabil al statiunii, Vasile Rechea. Acesta a precizat ca pe partiile din Azuga care sunt deschise stratul de zapada masoara intre 30 si 70 de centimetri, in conditiile in care noaptea trecuta au fost puse in functiune tunurile care produc zapada artificiala. Cateva sute de turisti sunt deja pe partie, la Azuga, iar primaria localitatii organizeaza revelion la baza domeniului schiabil.

In noaptea dintre ani nocturna de la partiile din Azuga va functiona, iar iubitorii sporturilor de iarna pot petrece Revelionul pe partie, in conditiile in care Primaria a pregatit spectacol cu DJ, foc de artificii si sampanie, scrie MEDIAFAX.

In statiunea Busteni se schiaza in conditii foarte bune pe partiile Kalinderu 1 si Kalinderu 2, unde au fost puse in functiune tunurile pentru zapada artificiala, a declarat administratorul de la Kalinderu, Ion
Vasilescu. Ion Vasilescu a precizat ca partiile din statiune care au nocturna nu vor fi deschise in noaptea de Revelion.

In statiunea Sinaia sunt practicabile partiile din Valea Dorului si Valea Soarelui, situate la altitudinea de 2000 de metri si este inchisa Partia Noua, amenajata sub traseul telegondolei care urca la Cota 1400 in
Masivul Bucegi, a declarat ofiterul de presa al Primariei Sinaia Madalina Rosu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.