Peste 44 de tone de petarde, pocnitori si alte obiecte pirotehnice, in valoare de aproximativ 480.000 de lei, au fost confiscate de politisti, la nivel national, in perioada 17 - 28 decembrie.

In acelasi interval, in urma a 950 de controale efectuate sub coordonarea Directiei Arme, Explozivi si Substante Periculoase din IGPR, politistii au depistat 226 de infractiuni, de comiterea carora sunt suspectate 239 de persoane.

De asemenea, au fost aplicate sapte de sanctiuni contraventionale in valoare de 7.600 de lei.

In acelasi context, IGPR precizeaza ca in aceasta iarna, pana in prezent, nu s-a inregistrat nicio ranire, incendiu sau explozie urmate de distrugerea de bunuri materiale.

Tot in decembrie, politistii bucuresteni au confiscat peste 900.000 de articole pirotehnice, care cantaresc peste 2.000 de kilograme, si au intocmit 11 dosare penale pentru savarsirea unor infractiuni de nerespectare a regimului materiilor explozive, potrivit MEDIAFAX.

Politistii reamintesc ca orice operatiune cu articole pirotehnice efectuata de persoane fizice sau juridice, fara a detine autorizatia prevazuta de lege, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare.

Prin operatiune cu articole pirotehnice se intelege nu numai importul, confectionarea si vanzarea acestora, ci si cumpararea, detinerea sau folosirea lor.

Singurele articole pirotehnice care pot fi comercializate si folosite fara a fi necesara o autorizatie speciala sunt cele din clasa I - stelute, lumanari scanteietoare, jerbe cu scantei, inele de foc -, al caror continut de material pirotehnic nu depaseste trei grame.

Sunt exceptate de la aceasta prevedere petardele, pocnitorile si obiectele zburatoare luminoase ce apartin acestei clase.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.