Cinci dintre persoanele care fusesera date disparute dupa ce au intrat intr-o galerie de mina dezafectata din Baia Mare au fost gasite decedate de catre echipele de interventie.

Primele informatii furnizate de catre echipele de interventie arata ca cinci dintre persoanele care fusesera date disparute ar fi fost gasite decedate.

Purtatorul de cuvant al Comitetului pentru Situatii de Urgenta Maramures, Dan Buca, a declarat, sambata dimineata, ca la cautari participa si salvatori minieri din Petrosani, iar operatiunea nu s-a incheiat.

Cele cinci persoane faceau parte dintr-un grup care a intrat in mina dezafectata din cartierul baimarean Valea Borcutului pentru a cauta fier vechi.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Maramures (ISU) Maramures, Ioan Muresan, declara, vine seara, ca este vorba despre sase persoane care ar fi intrat in mina dezafectata in cursul zilelor de joi si vineri, disparitia lor fiind anuntata vineri seara la 112, de cate familii, scrie MEDIAFAX.

Cei sase, care locuiau in apropierea fostei mine din Baia Mare, cautau fier vechi.

Pentru cautarea acestora au fost mobilizate mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Maramures si ale Politiei, dar si salvatori minieri.

Purtatorul de cuvant al Comitetului pentru Situatii de Urgenta Maramures, Dan Buca, preciza ca galeria in care au intrat cei sase este o fosta mina de cupru, iar oamenii au mers pe un perete orizontal, care are 150 de metri, apoi ar fi intrat intr-un put.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.