Ministerul Transporturilor a constatat ca activitatea de deszapezire este deficitara din cauza lipsei utilajelor de tip greu, in cazul fenomenelor meteo extreme, si a decis initierea unui program de achizitii de autofreze.

Potrivit MEDIAFAX, conducerea institutiei a derulat, in perioada 23-27 decembrie, un control la un sfert din bazele de deszapezire (dintr-un total de 300 de baze) de pe drumurile nationale.

In urma verificarilor, institutia a constatat deficiente privind starea tehnica a utilajelor aflate in proprietatea firmelor de deszapezire, diferente intre cantitatile de material antiderapant (sare si nisip) aprovizionate, fata de cele din programul aprobat pentru iarna 2012-2013, dar si dferente intre numarul utilajelor existente si numarul utilajelor din programul aprobat.

"S-a constatat, de asemenea, ca intregul program de deszapezire este conceput pentru activitati de intretinere a drumurilor nationale pe timp de iarna, in conditii meteo normale. In cazul fenomenelor meteo extreme, activitatea de deszapezire este deficitara din cauza lipsei utilajelor de tip greu (autofreze). Pentru solutionarea punctuala a acestei situatii, MT a demarat un program de achizitie a unor astfel de utilaje specifice", se arata intr-un comunicat al institutiei.

Totodata, Ministerul Transporturilor a solicitat autoritatilor locale, prin intermediul Ministerului Afacerilor Interne, curatarea si evacuarea zapezii din interiorul localitatilor, aflata pe marginea drumurilor nationale, pentru facilitarea activitatilor de deszapezire ulterioare.

"Ministerul da asigurari ca pe perioada sarbatorilor de iarna a luat toate masurile pentru ca circulatia, in conditii de iarna, sa se desfasoare normal, atat pe drumurile nationale, cat si pe calea ferata", se mai arata in comunicat.

Noul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat la finele audierilor comisiilor parlamentare ca doreste ca autoritatile locale si CNADNR sa achizitioneze lame, care "costa 2 lei", si incheierea unor parteneriate cu firmele de constructii din tara, pentru ca, in conditiile in care apar situatii de urgenta, acestea sa poata fi montate pe camioane, insa fara contracte permanente.

Citeste si:
Fenechiu: Doamna judecator Sofica Dumitrascu mi-a facut o surpriza...
Fenechiu: Doamna judecator...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.