Peste 14.000 de copii din judetele Bistrita-Nasaud, Cluj, Mures si Suceava vor primi, incepand de vineri, cadouri aduse din Germania, in cadrul actiunii "Camionul de Craciun", organizate de Asociatia Tasuleasa Social, in parteneriat cu Die Johanniter Unfall-Hilfe Lauf.

Anul acesta, in Bistrita-Nasaud au sosit 13 din cele 23 de camioane incarcate cu daruri impachetate de copii din Germania si care au avut ca destinatie Romania. Celelalte zece camioane vor fi trimise la Gaesti si in judetul Brasov, transmite MEDIAFAX.

Presedintele Asociatiei Tasuleasa Social, Alin Ulhmann Useriu, a declarat, vineri, ca este pentru a zecea oara cand organizatia pe care o conduce, in parteneriat cu Die Johanniter Unfall-Hilfe Lauf Germania, distribuie cadouri de Craciun copiilor din Bistrita-Nasaud.

"Cadourile speram ca vor ajunge la peste 14.000 de copii din judetele Bistrita-Nasaud, Suceava, Mures si Cluj. Vom merge si in alte localitati, mai ales acolo unde avem voluntari. Astazi (vineri - n.r.) cred ca vor fi in jur de 12.000 de copii (din Bistrita-Nasaud - n.r.) care vor primi un cadou de la noi. Cadoul este facut de un copil din Germania pentru unul din Romania, fireste ajutat de familia lui din Germania, iar aici beneficiara este si familia copilului roman. Un cadou valoreaza intre 30 si 40 de euro, este consistent, un dar de care copiii se bucura foarte tare. Localitatile pe care le-am ales sunt mai defavorizate, dar nu este vorba de ajutoare umanitare, ci pur si simplu dorim sa fim solidari cu o situatie care este cateodata mai grea. Sunt localitati mai izolate, unele nu au asfalt, sunt drumuri lungi pe care copiii le fac la scoala. Aceste localitati le vizam an de an", a declarat Alin Ulhmann Useriu.

Potrivit sursei citate, vineri, din Germania, au sosit 30 de persoane care au renuntat practic la vacanta de sarbatori ca sa vina in Romania.

"Sunt 15.000 de familii din Germania care au donat aceste cadouri, iar in Bavaria sunt aproape trei mii de voluntari care sunt implicati in actiunea «Camionul de Craciun». Ei aduna aceste cadouri in mai multe locuri ca ele sa poata fi incarcate in camioane si sa poata pleca. Un convoi vine in Romania, dar mai pleaca si catre Bosnia, Albania si catre alte tari unde organizatia noastra partenera din Germania are proiecte", a afirmat Alin Ulhmann Useriu.

El a declarat ca, daca se contabilizeaza si familiile copiilor care primesc daruri, sunt, in total, circa 20.000 de oameni care anul acesta asteapta "Camionul de Craciun".

Cu ajutorul jandarmilor, politistilor si cu sprijinul reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bistrita-Nasaud, s-au stabilit rute pe care sa plece camioanele, in asa fel incat distributia sa mearga repede. De altfel, toti copiii au fost anuntati sa astepte camioanele in mod organizat, fiind stabilite ore si locatii in care sa se faca distributia, astfel incat vineri toti sa primeasca darurile asteptate.

Citeste si:
Prețul Daciei Spring, redus cu 10.000 de euro în Germania. Pornește...
Prețul Daciei Spring, redus...

In zilele urmatoare, "Camionul de Craciun" va ajunge si in celelalte trei judete, Cluj, Mures si Suceava.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.