Politistii au declansat, joi, o ampla actiune de verificare a sistemelor de paza de la sucursale ale tuturor unitatile bancare din Bucuresti, controalele fiind programate sa se incheie in cursul zilei de vineri, informeaza Politia Capitalei.

Potrivit sursei citate de stirileprotv.ro, la verificari participa, sub coordonarea directa a conducerii Politiei Capitalei, toti politistii bucuresteni specializati in sisteme de paza, precum si toti politistii de proximitate aflati de serviciu in cele doua zile.

Actiunea vine ca urmare a celor doua jafuri inregistrate luna aceasta in Bucuresti, care au vizat sucursale ale bancii Raiffeisen de pe soseaua Oltenitei si soseaua Pipera.

"Acest control vizeaza sucursale ale tuturor celor 40 de banci care functioneaza in Bucuresti. Acestea au deschise, in total, in Capitala, 1.050 de sucursale, insa joi si vineri vor fi verificate numai acele unitatile care, din punctul nostru de vedere, prezinta un factor de risc mai ridicat", au declarat oficiali din Politia Capitalei.

Potrivit politistilor, sunt evaluate masurile de securitate care privesc protectia, manipularea si transportul de bani, in asa fel incat riscurile legate de producerea unor jafuri sa fie mult reduse. Politistii urmareasc, in principal, existenta sistemelor de alarmare, nivelul de vigilenta in randul personalului de paza si gradul de instruire al angajatilor in cazul unui jaf.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.