Un tanar de 17 ani din Calarasi a scapat de un defect la piept si coloana dupa ce a fost primul beneficiar din lume al unei interventii chirurgicale efectuate de medicul Gheorghe Burnei.

Potrivit evz.ro, la doi ani, Adelin Tintaru a fost diagnosticat cu sindromul Marfan, o boala congenitala. In timp ce restul corpului se dezvolta normal, cutia toracica ramanea prea mica si punea presiune pe inima si plamani, cauzand numeroase probleme cardiovasculatoare si respiratorii.

Doctorul Gheorghe Burnei l-a cunoscut pe Adelin in urma cu patru luni. In aceasta perioada, Burnei a studiat tratate si a creat scenarii pentru a gasi solutia ideala.

"Copiii cu aceasta suferinta nu respira normal, au stenoza mitrala si probleme de vedere. Afectiuni banale precum raceala sau gripa le pot complica starea pana la deces, iar speranta de viata e de 40 de ani. Mii de copii au nevoie de o operatie care sa le redea aspectul normal", a declarat Burnei, pentru Evenimentul Zilei.

In urma cu o saptamana, Adelin a fost supus unei operatii revolutionare care a durat trei ore si jumatate. Defectul a fost corectat in proportie de 100%, iar in octombrie, la un congres in Bucuresti, medici din intreaga lume vor avea ocazia sa invete metoda aplicata de medicul Gheorghe Burnei.

"Cu ajutorul unui instrumentar special adapatat de noi am departat coastele, marindu-le volumul, dupa care am fixat pe ele o armatura metalica ce le tine in pozitie corecta", a explicat doctorul Burnei procedura.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.