In ultimele 24 de ore Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov (SABI) si SMURD au inregistrat impreuna aproape 1.400 de solicitari.

"La SABI vorbim de 1.150 de solicitari in ultimele 24 de ore, dintre care 658 au fost urgente. Din totalul urgentelor, peste 200 au fost probleme digestive, 30 de fracturi, luxatii si entorse, 20 de traumatisme si 12 nasteri", a declarat, miercuri, agentiei MEDIAFAX, managerul institutiei, doctor Alis Grasu.

Totodata, au fost inregistrate 16 come de diverse tipuri, precum diabetice, neurologice sau alcoolice. De asemenea, 20 de persoane fara adapost au fost transportate in centrele sociale ale municipalitatii organizate pentru astfel de cazuri.

Potrivit unei statistici a SABI, incepand de vineri de la ora 20.00 si pana miercuri dimineta, in acest interval au fost 4.907 solicitari, dintre care 2.837 de urgente.

Dintre urgente, 728 au fost pentru probleme digestive, 1.147 pentru fracturi, entorse si luxatii, 99 pentru traumatisme, 14 accidente si 33 de nasteri.

"As vrea sa fac mentiunea ca toate aceste cazuri se inscriu in media obisnuita, 700 de cazuri de suferinte digestive raportate la populatia Capitalei si a judetului Ilfov reprezinta un numar mic. Probabil oamenii au invatat sa nu faca excese. Sigur ca sarbatorile de iarna continua. Speram sa ramana in cumpatare pentru a se bucura de feeria acestora. As putea remarca cu bucurie venirea pe lume a 33 de copii in acest interval, exact varsta Mantuitorului", a mai spus managerul SABI.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.